The Revenant

Fakta
The Revenant är regisserad av Alej- andro G. Iñárritu och huvudrollerna spelas av Leonardo DiCaprio, Tom H- ardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter och Forrest Goodluck. Filmen är 156 minuter lång, rekommenderas från 15 år och släpptes 30 maj 2016 av 20th Century Fox.
 
Handling
"Efter att ha attackerats av en björn lämnas Hugh Glass åt sitt öde och kämpar sig igenom den stränga vintern i vildmarken. Det som håller honom vid liv är tanken på att hämnas på den som svek honom."
 
Recension
The Revenant är den starkaste filmen jag sett på länge. Den enkla handlingen kombineras med vackert foto samt imponerande skådespelarinsatser och resulterar i ett mäktigt arbete. Kontrasten mellan omgivningens naturliga skönhet och de brutala striderna formar ett intensivt mästerverk, som trots en avskräckande längd aldrig blir tråkig.
 
Ute på expedition är gruppen på jakt efter päls att sälja. 
 
Det är tydligt att mycket tid har lagts ner på filmens estetik. Miljön är obeskrivligt vacker och de makalösa vyerna som närvarar i varje filmruta överväldigar. Som en ovärderlig rekvisita används naturens storslagenhet för att få till ett spektakulärt foto. Därtill är filmen stilfullt filmad och den naturliga ljussättningen skapar ett hänförande, dynamiskt foto. Sammantaget är The Revenant en av de vackraste filmerna jag sett.
 
Efter en björnattack skadas Glass allvarligt. 
 
Leonardo DiCaprio (Inception) är fenomenal. Hans enastående porträttering av Glass gör ett stort intryck och berör. Innehavarna av birollerna är också beundransvärda. Speciellt Tom Hardy (Legend), som presterar oerhört starkt och ger sin karaktär en fängslande komplexitet. Därtill ger även Domhnall Gleeson (About time) och Will Poulter (The Maze Runner) värdiga insatser.
 
Övergiven av sina män tvingas Glass överleva på egen hand. 
 
Filmens spända atmosfär tillsammans med skickligt koreograferade actionscener skapar intensiva scener som frekvent får tittaren att dra efter andan. Fast många av prövningarna Glass möter inte upplevs som trovärdiga gör DiCaprios kraftfulla insats att de känns äkta. Dock är avslutet antiklimatiskt. De sista minuterna upplevdes som aningen påskyndade och det abrupta slutet lämna flera frågor obesvarade.
 
Den hänsynslösa Fitzgerald bryr som bara om pengarna. 
 
Som helhet är The Revenant en extraordinär överlevnadsberättelse. Det vackra fotot kombineras med fenomenala skådespelarprestationer och en spännande handling. Resultatet: ett gripande drama som alla borde se.
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback