Vattnet drar

Fakta
Vattnet drar är den första delen i en trilogi av Madeleine Bäck. Boken är 422 sidor lång och publiceras av Natur&kultur.
 
Handling
"Det är midsommarnatt när Viktor Husberg och hans vänner bryter sig in i Ovansjö kyrka. Planen är att stjäla en värdefull madonnafigur. Men Viktor gör ett annat fynd: något som gör honom rusig av begär, makt och en märklig känsla av tillhörighet. Snart har han väckt urgamla krafter till liv och de kräver mer än han någonsin kunnat ana."
 
Recension
Som debut fungerar Vattnet drar okej, och jag är tillräckligt intresserad för att läsa fortsättningen. Dock hade jag hoppats på mer. Konceptet är tankeväckande, men tempot är långsamt och texten saknar ett naturligt flyt. Därtill har jag svårt för karaktärerna, vilket gör att engagemanget falnar.
 
I boken presenteras en stor mängd karaktärer samtidigt, vilket blir rörigt då det är svårt att hålla koll på allesammans. Som läsare förlorade jag intresset eftersom jag snabbt glömde vem som var vem. Det är bättre att fokusera på en karaktär för att successivt introducera fler. Därtill kan jag inte personligen relatera till dem, på grund av deras stereotypiska personligheter. Deras omogna beteenden tillsammans med det svordoms- fyllda språket bidrog till att jag inte fastnade för dem.
 
Allt som allt är Vattnet drar okej. Idén är intressent, men på grund av tempot och karaktärerna övergick djupläsningen snabbt till skumläsning.
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback