Berättelser om en (inte så lycklig) hjärtekrossare

Författare: Rachel Renée Russell.
Serie: Nikkis dagbok #6.
Längd: 341 sidor.
Bokförlag: Modernista.
OriginaltitelTales from a not-so-happy heartbreaker.
 
"Det ligger kärlek i luften. Årets viktigaste bal står för dörren, och Nikki hoppas såklart att Brandon, killen som hon är vansinnigt förälskad i, vill gå dit med hen-ne. Men tiden är knapp, och vad ska Nikki ta sig till om han inte är intresserad? Eller om han, död och pina, får för sig att gå dit med ärkefienden Mackenzie?"
 
 
 
 
 
Precis som sina föregångare är Berättelser om en (inte så lycklig) hjärtekrossare riktigt söt. De gulliga seriestripparna, teckningarna och sidornas luftighet bidrar dessutom till att läsningen går snabbt. Det är en charmig roman som underhåller läsare i alla åldrar.
 
Det är dock lätt att irritera sig på protagonisten Nikki. Hon lär sig aldrig av sina misstag och är riktigt dålig på att kommunicera med sina vänner. Hon har inte mognat under seriens gång och hennes överdramatiska sätt börjar bli tröttsamt. Dessutom misstolkar hon alltid andra personers signaler, vilket gör att hon ofta förvränger verkligheten.
 
Men fast Nikki kan vara svår att tycka om ibland är Berättelser om en (inte så lycklig) hjärtekrossare riktigt charmig. Den bjuder på en hel del humor och för läsare med barnasinnet kvar blir det en underhållande upplevelse. Om ni har en ung, läsnyfiken tjej i er familj så rekommenderar jag starkt att ge böckerna i Nikkis dagbok-serien som julklapp. Jag skulle utan tvekan ha fallit pladask för dem om jag läst serien som nioår-ing.
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback