Crash

Regissör: Paul Haggis.
Längd: 1 hr 48 mins.
Åldersgräns: 7 år.
Releasedatum: 2006-02-15.
Genre: Drama, thriller.
Skådespelare: Don Cheadle, Sandra Bullock, Matt Dillon, Jennifer Esposito, Brendan Fraser, Terrence Howard, Daniel Dae Kim, Ludacris, Thandie Newton, Michael Peña etc.
 
"En het dag i Los Angeles sker en bilolycka. Detta för samman en rad människors liv. Alla inblandade tvingas göra val som ställer deras moral på sin spets och som medför konsekvenser som de sedan får leva med resten av sina liv."
 
Crash är ett berörande drama som utforskar konsekvenserna av fördomar och rasism. Det starka budskapet berättas genom en multilinjär struktur, där de olika parallellerna intelligent vävs samman till en tankeväckande helhet.
 
Brännpunkten ligger på att visa följderna av rasism. 
 
De fängslande karaktärerna och framåtdrivande dialogerna gör Crash till en karaktärs- driven film. Skådespelarna presterar lysande och ger sina roller fascinerande djup som gör dem oerhört intressanta att följa. Trots att handlingen i sig är aningen monoton och omfattar några överflödiga scener gör de fiktiva personerna att tittarens engagemang aldrig falnar. Därtill har Crash en del oväntade vändningar som kryddar den annars still- samma berättelsen. 
 
Den stjärnspäckade filmen visar upp många begåvade skådespelare. 
 
Allt som allt är Crash ett starkt drama, som trots sina tolv år på nacken fortfarande är kusligt aktuell.
 

Kommentarer
Postat av: Lina- The Movie Freak

Jag få nog se om denna filmen. När jag såg den för 10 år sedan tyckte jag bara den va tråkig men å andra sidan va jag inte heller lika blödig då...

Svar: Hahah, du menar att du är blödig nu? ;)
Melanie

2016-10-04 @ 16:27:38
URL: http://themoviefreak.se/
Postat av: Lina - The Movie Freak

Hahah ja, jag bölar typ i introt till Marvels filmer =) Men sen beror det på filmen, är det tråkig och sega hela vägen fram till slutet så funkar det inte. Iofs, jag fällde en liten tår i slutet av Eye in the Sky, men det vägrade jag erkänna i recensionen. Det hade förstört min sågning =D

2016-10-04 @ 19:06:14
URL: http://themoviefreak.se/

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback