Let it snow

OriginaltitelLet it snow.
Serie: Fristående.
Längd: 333 sidor.
Bokförlag: Bonnier Carlsen.
Författare: Maureen Johnson, Lauren Myracle, John Green.
 
"Det är julaftonskväll och Gracetown har blivit begravt i snömassor. En ensam tjej hoppar av tåget som fastnat i snön och pulsar fram till den nattöppna restaurangen vid spåret. Tobin och Greven gräver fram ett twister och ger sig ut i stormen i en episk kapplöpning mot tvillingarna Reston. Till slut hamnar alla vilsna själar på samma fik där baristan Addie försöker laga sitt kro-ssade hjärta vid espressomaskinen. Och hitta en försvu-nnen minigris."
 
 
Let it snow är en stämningsfull roman som försätter läsaren i julstämning. Den lättsam-ma och mysiga boken värmer långt in på själen och lyser upp i det annars dystra höstm-örkret.
 
Romanen består av tre berättelser som allesammans tilltalar på olika sätt. Jag tyckte mest om den första historien, nämligen Jubilee-expressen av Maureen Johnson. Den är vitsig, underhållande och underbart söt. Jag fastnade för karaktärerna och älskade deras härligt knäppa personligheter. 
 
Mittenberättelsen, Cheerleaderstormen, är enligt mig bokens svagaste del och jag hade förväntat mig så mycket mer av John Green. Jag tyckte mycket om karaktärernas sarkasm och humor, men historien i sig höll inte måttet. Handlingen var enformig och inte mycket hände.
 
Den avslutande berättelsen, Grisarnas skyddshelgon av Lauren Myracle, fungerar väl. Visserligen är huvudkaraktären för självupptagen och gnällig för att få min respekt, och hennes utveckling sker för snabbt för att upplevas som trovärdigt. Men Myracle berättar historien på ett sådant sätt att jag ändå fängslades. Dessutom blev jag helt förälskad i tekoppsgrisen Gabriel. 
 
I sin helhet är Let it snow en riktigt mysig och söt bok som passar perfekt nu när julen närmar sig. Fast romanen saknar tyngd och innehåller många klyschor kan mitt hjärta inte undgå att smälta för de glättiga romanserna. Den stämningsfulla atmosfären fick mina ögon att tindra och gav mig stor längtan efter julen.
 

Kommentarer
Postat av: FrökenTV, bloggen om tv och film

Åh, denna måste jag läsa. Har läst alla John greens egna böcker så får nog återgå till de han skrivit på tillsammans med andra tills de kommer en ny :). Så denna står på tur samt en bok han skrivit tillsammans med david levithan :), levithan gillar jag också så det lär bli en bra mix (hoppas jag).

Svar: Åh, David Levithan tycker jag också om! Min favorit av honom är "Jag, En". Har du läst den? :)
Melanie

2016-10-31 @ 14:19:10
URL: http://efji.blogg.se/

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback