Warcraft: the beginning

Regissör: Duncan Jones.
Längd: 2 hrs 3 mins.
Genre: Fantasy, äventyr.
Åldersgräns: 11 år.
Releasedatum: 2016-10-10.
Skådespelare: Travis Fimmel, Paula Patton, Dominic Cooper, Ben Foster, Toby Kebbell etc.
Filmbolag: Universal Sony.
 
"Riket Azeroth står inför ett krig när det invaderas av skräckinjagande orker som är på flykt från sin egen döende värld. När en portal mellan de båda världarna öppnas måste en armé kämpa mot total ödeläggelse och en annan för att undvika att utrotas. Mitt i kriget möts osannolika hjältar från vardera sida."
 
Warcraft: the beginning är en visuellt tilltalande film med genomtänkt estetik. Den imp-onerar med skarpa färger, slående miljöer och läckra effekter. Dessvärre har filmen alldeles för många inslag av CGI. Fast animeringarna är snygga framstår de som plasti-ga i kombination med filmens verkliga element. Exempelvis orkerna upplevs som oerh-ört tillgjorda och ser inte särskilt övertygande ut.
 
Filmen är riktigt vacker. 
 
Tyvärr är filmens handling relativt svag. Berättelsen stressas igenom, och händelserna dumpar information på tittaren innan scenen hastigt ersätts av en annan. Det påskyndade upplägget gör att det som sker inte får någon större inverkan på varken karaktärer eller publik. Det gör dessutom att många logiska luckor uppstår, samtidigt som de många namnen på personer och städer som blinkar förbi blandas till ett förvirrande töcken för oss som inte redan är insatta i franchisen.
 
Många av animeringarna ser fejk ut. 
 
Dessvärre kan jag inte heller påstå att jag imponerades av skådespelarna. Många av dem överspelar och framför sina repliker krystat. De har även en påtaglig avsaknad av kemi sinsemellan. Kombinationen av filmens höga tempo, svaga manus och mediokra skådes-pelarprestationer gör dessutom att tittaren aldrig fastnar för eller börjar bry sig om kara-ktärerna. Flera av dem har bra bakgrundshistorier, men inte tillräckligt mycket fokus läggs på dem för att ett intresse ska väckas.
 
Skarpa färger och läckra effekter är det gott om. 
 
Som helhet är Warcraft: the beginning inte en dålig film, men den lyckades inte heller engagera mig tillräckligt för att intresset skulle behållas ända till slutet.
 

Kommentarer
Postat av: Denise Taylor

Själv blev jag inte alls heller imponerad a den. Om dom hade gjort den längre och mer detaljer i berättelsen då hade det kanske blivit en höjdare. Fick ganska höga förväntningar på filmen efter trailern även fast jag inte är insatt i spelen....
Jag brukar titta om filmer men har inte ens haft tanken att se om denna tyvärr

Svar: Håller helt med! Synd att du inte heller tyckte om den.
Melanie

2016-10-29 @ 07:17:49
URL: http://nouw.com/denusa
Postat av: Anonym

Kan säga att filmen är 200 gånger bättre när man har spelat spelet och är inne i deras historia. Så de luckor som du säger förstår man bättre, man blir glad över alla namn och man ser småsaker som gör så mycket att det är som spelet.

Svar: Roligt att du tyckte om den!
Melanie

2016-10-29 @ 09:21:46
Postat av: bam

Som spelare sedan flera år tillbaka så gillade jag verkligen filmen. Min fästman som spelat sedan tidigt 2000-tal gillade också den. Det är första delen i en triologi så en del frågetecken kommer att få svar senare. Jag upplevde absolut att man fick en relation till karaktärerna och just orcherna var jag jättenöjd med. De var skitcoola!

Svar: Jätteroligt att du tyckte om filmen!
Melanie

2016-10-30 @ 22:54:17
URL: http://www.bamtycker.wordpress.com
Postat av: FrökenTV, bloggen om tv och film

såg den på bio, inte självvalt precis men jag brukar välja film oftast så ibland får man väl ställa upp för andra ;p tyckte den var väldigt dålig. Min pojkvän tyckte att den var rätt bra men han har spelat spelet också så kanske höjer den lite anatar jag.

Svar: Ja, det verkar som att de trogna spelarna gillar filmen betydligt mer än oss andra.
Melanie

2016-10-31 @ 14:15:05
URL: http://efji.blogg.se/

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback