Berättelser om en (inte så) evig lycka

Författare: Rachel Renée Russell.
OriginaltitelTales from a not-so-happily ever after.
Serie: Nikkis dagbok #8.
Längd: 295 sidor.
Bokförlag: Modernista.
 
"Efter att ha slagit i huvudet på gympalektionen den första april har Nikki en galen dröm där hon, hennes bästisar Chloe och Zoey, hennes drömkille Brandon och den elaka Mackenzie spelar rollerna av klassiska sagofigurer. Men historierna utvecklas förstås inte riktigt som väntat."
 
 
 
 
 
Berättelser om en (inte så) evig lycka skiljer sig mycket åt från seriens tidigare delar. Den utspelar sig nämligen under en enda dag, och äger rum i drömmarnas värld medan Nikki är medvetslös. Egentligen är detta ett intressant koncept, men på grund av att idén är uttjatad och att handlingen inte rör sig framåt ger det ändå intrycket av att den åttonde boken i Nikkis dagbok-serien är relativt överflödig. Boken är dessutom upprepande, och karaktärerna saknar som tidigare personliga egenskaper som utmärker dem.
 
Ändå är läsningen av Berättelser om en (inte så) evig lycka väldigt mysig. De luftiga sidorna präglas av gulliga seriestrippar och teckningar, och det behagliga, humoristiska språket gör att boken lätt blir utläst på mindre än en timme. Trots att jag är vuxen förälskar jag mig lite i bokens sockersöta stil.
 
Som helhet är Berättelser om en (inte så) evig lycka okej. Som vuxen är det svårt att inte se på boken med ett kritiskt öga, men jag tror att det sagoliknande konceptet skulle falla yngre läsare i smaken.
 

Kommentarer
Postat av: erik

vad ska man se för nåt av son of anarchy 1-7, star strek 1-3plus dem gamla filmerna , star wars 1-8,, fast and furious 1-7, alla marvel filmerna, alla breaking bad och alla true blood vilken ska man se först?

Svar: Jag tycker väldigt mycket om både Sons of Anarchy, de nya Star Trek-filmerna, Breaking Bad och True Blood, men är inte överförtjust i Star Wars, de gamla Star Trek-filmerna eller Fast and Furious. Personligen rekommenderar jag dig att börja med True Blood om du är sugen på något övernaturligt; annars Breaking Bad eller Sons of Anarchy! Alla de tre tv-serierna blir bättre för varje säsong. :)
Melanie

2017-04-16 @ 19:57:27
Postat av: erik

vilken ska man börja med tycker du?

Svar: Se föregående svar.
Melanie

2017-04-17 @ 16:55:47

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback