Dunkirk

Regissör: Christopher Nolan.
Genre: Drama, action.
Längd: 1 hr 46 min.
Åldersgräns: 15 år.
Skådespelare: Fionn Whitehead, Damien Bonnard, Aneurin Barnard, James Bloor, Barry Keoghan, Mark Rylance, Tom Hardy.
Releasedatum: 18 december 2017.
Distributör: Warner bros.
 
"Historien utspelar sig på land, till havs och i luften och skildrar de tusentals brittiska och allierade trupper som blir invaderade och omringade på stranden vid Dunkerque när fiendetrupper närmar sig dem."
 
 
 
 
Jag såg väldigt mycket fram emot att titta på Dunkirk. Jag har nästan bara hört gott om filmen, och i de flesta recensioner har ord som ”mästerverk” och ”perfektion” använts. Därför känner jag mig skyldig, för jag kunde inte undgå att känna mig uttråkad av filmen. Kanske såg jag inte den vid rätt tillfälle. Kanske var mina förväntningar för höga. Men faktum är att jag inte tyckte om den så pass mycket som jag hoppats.
 
 
Låt mig börja med det positiva. Fotot är gudomligt och berättelsen kraftfull. Det är en historia som stannar med tittaren långt efter att eftertexterna rullat förbi. Dessutom är skådespelarna riktigt duktiga, och insatserna övertygar så pass att de blir sina karaktärer.
 
 
Men ändå fastnade jag inte. Karaktärerna känns distanserade på grund av att vi inte får någon bakgrundsinformation. Som tittare lär vi aldrig känna dem på riktigt. Dessutom är den geografiska miljön begränsad vilket, tillsammans med att många händelser känns upprepande, får filmen att upplevas som entonig. Men största problemet som jag hade med Dunkirk var att den inte fick mig att känna. Många har skrivit om hur filmen träffade dem rakt i hjärtat, men av någon anledning påverkade den inte mig alls.
 
 
På grund av att jag upplevde Dunkirk som oengagerade, kan jag för min del inte påstå att filmen är mer än okej.
 

Kommentarer
Postat av: Hanna

Jag tycker ofta att det är så att de filmer som fått riktigt bra kritik tycker jag personligen är hur tråkiga som helst...

Svar: Ja, visst är det ofta det är så? Skönt att höra att det finns fler med det problemet!
Melanie

2017-12-19 @ 07:49:34
URL: http://hannafialotta.blogg.se
Postat av: Lina - en förvirrad filmnörd

Du, eller vi är inte ensamma. Min pappa älskar verkligen krigsfilmer men detta var den sämsta skiten han ha sett. När jag sa att jag gav den 4 av 10 (på g av CGI och bild) så tyckte han det va för snällt. Han gav den 1 av 10.
Dessutom, det tog ca 10 min för planet som kraschade i vattnet att sjukna, vilket går mycket snabbare i vekligheten och en annan flög runt i luften och lyckades skjuta ner vad det nu än va trots att motorn varit död i evighet, vilket också är omöjligt. Så många fel och så dålig, så dålig. Ingen känsla alls.

Svar: Ja, jag förstår ärligt talat inte filmens popularitet...
Melanie

2017-12-19 @ 16:50:31
URL: http://www.TheMovieFreak.se

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback