War Horse

Författare: Michael Morpurgo.
Serie: War horse #1.
Längd: 180 sidor.
 
"Joey har inte alltid varit en krigshäst. En gång i tiden var han på en gård, med en ung pojke som kallades Albert. Sen började Första världskriget, och allt förändrades. Joey såldes till armén och tränades att rusa mot fienden, dra tunga last och bära skadade soldater över slagsfältet. Kommer han någonsin hitta Albert igen?"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
War horse är en krigsbok som berättas ur hästen Joeys synvinkel. Det är första gången jag läser en bok riktad mot en äldre målgrupp som skildras ur ett djurs perspektiv. Det var en spännande upplevelse, men inte fullt trovärdigt. Joeys berättarröst kändes nämligen lite för mänsklig för att vara helt övertygande.
 
Jag gillar verkligen berättelsen, och Morphurgo levandegör krigets fasor på ett tankeväckande sätt. Men trots att boken inte ens är tvåhundra sidor lång tog det mig lång tid att läsa klart den. Detta på grund av det långsamma tempot, och det stundtals tunga språket. På något sätt kändes det som att Morphurgo hade en väldigt bra idé, men sen när det kom till själva genomförandet så gick inte allt lika smidigt som planerat. Alltsammans beskrivs väldigt enkelt, och hans ord fick mig aldrig att känna.
 
Allt som allt är War horse en helt okej roman, men jag föredrar faktiskt filmen mer.
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Läste du den på svenska eller engelska? Jag gillade boken otroligt mycket just för att den var skriven ur ett helt annat perspektiv vilket var riktigt kul att läsa.

Svar: Jag läste boken på engelska. Roligt att höra att du tyckte om den!
Melanie

2018-01-04 @ 10:02:42
URL: http://thelenaelisastory.blogg.se

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback