Swiss Army Man

Regissör: Dan Kwan m.fl.
Genre: Äventyr, komedi, fantasy.
Längd: 1 hr 33 mins.
Åldersgräns: 15 år.
Skådespelare: Paul Dano, Daniel Radcliffe, Mary Elizabeth Winstead, Richard Gross m.fl.
Releasedatum: 2016-12-05.
Distributör: Njutafilms.
 
"Hank är strandad på en öde ö och har gett upp allt hopp om att ta sig hem igen. När liket Manny spolas upp på land förändras allt. De två blir snabbt vänner och åker på ett fantastiskt äventyr för att ta Hank tillbaka till kvinnan i hans liv."
 
 
Jag är mållös. Swiss army man är en av de mest bisarra filmerna som jag någonsin har sett och jag vet inte riktigt vad jag tycker.
 
Hank hittar ett lik på stranden. 
 
Å ena sidan har Swiss army man ett oerhört unikt och kreativt koncept. Den sticker minst sagt ut ur mängden och är inte en film man glömmer i första taget. Dessutom är den värmande, skrattframkallande och förmedlar livsglädje på sitt eget, skruvade sätt. Och det vackra fotot och musiken lyfter filmen lite extra.
 
Tillsammans med liket beger sig Hank ut för att hitta civilisationen. 
 
Men filmen är som sagt riktigt besynnerlig och ofta visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta över det absurda som pågick. Det finns inte ord som förklarar känslan: Swiss army man är helt enkelt obeskrivligt befängd. Det enda som jag vet med säkerhet är att filmen anspelar lite för mycket på sex och pruttskämt.
 
Under sitt äventyr knyter de starka vänskapsband. 
 
Som helhet är Swiss army man en film som omöjligen kan beskrivas med ord. Det känns nästan som att någon förlorat ett vad och tvingats göra en remake av Robinson Crusoe på droger. Det enda jag kan göra är att rekommendera att du ser den och bildar en egen uppfattning.
 

Kommentarer
Postat av: Lina - The Movie Freak

"Det känns nästan som att någon förlorat ett vad och tvingats göra en remake av Robinson Crusoe på droger" Där satte du hammaren på spiken, bästa filmförklaringen någonsin och jag gillar ditt extrainlägg där under bilden om ditt tryne =)

Hade filmen skippat bajs, kiss och sex skämten så hade jag tyckt den varit bättre. Jag gillar dock att den egentligen handlar om psykisk ohälsa trots att man blir tveksam i slutet.

Svar: Hahaha, roligt att höra att du gillade det. ;)
Jag håller med. Tyckte om den men det blir för mycket helt enkelt. :)
Melanie

2017-01-10 @ 10:58:52
URL: http://www.themoviefreak.se
Postat av: eva

Jobbar du eller studera isåfall vad?
Hur hinner du med att se så mycket film varje dag?
Har du ett mål att du ska se minst en film/tv-serie per dag eller?

Svar: Jag studerar heltid på högskolan. Det blir egentligen inte så mycket film för mig: kanske 10 filmer och 6 tv-serier per månad bara. Jag försöker att skriva en recension per dag men vissa perioder (som nu) blir det för tufft för att upprätthålla. :)
Melanie

2017-01-10 @ 23:13:33

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback