Munich

Regissör: Steven Spielberg.
Genre: Thriller, drama.
Längd: 2 hr 44 min.
Åldersgräns: 15 år.
Skådespelare: Eric Bana, Daniel Craig, Ciarán Hinds, Mathieu Kassovitz, Hanns Zischler, Ayelet Zurer, Geoffrey Rush, Michael Lonsdale.
Releasedatum: 6 november 2017.
Distributör: Paramount.
 
"En hemlig trupp ska döda de elva palestinier som tros ha planerat Münchenmassakern på isrealiska idrottsmän 1972. Sökandet efter hämnd fick oväntade följder på gruppen och deras ledare."
 
 
 
 
Munich (svensk titel: München) är en laddad thriller, baserad på den verkliga Münchenmassakern som ägde rum 1972. Det är en spännande film med gripande handling, snyggt foto och riktigt duktiga skådespelare. Den mörka händelsen skildras på ett obehagligt men äkta sätt, och den råa brutaliteten förstärks av filmens starka trovärdighet. Munich är alltså ett sevärt drama, fast den stundtals är jobbig att se.
 
Avner får som uppdrag att döda elva terrorister. 
 
Men filmen är för lång. Det krävs mycket driv för att en film ska klara av att behålla tittarens engagemang i nästan tre timmar, och dessvärre lyckades Munich inte med det. Tempot är för långsamt, och många sekvenser kändes långdragna. Och det är väldigt synd, för förövrigt är det ett rätt så lysande drama. Men just de långa transportsträckorna gjorde att jag hade svårt att fastna helt.
 
Hämnden äter upp gruppen inifrån och ut. 
 
Munich är alltså bra. Men eftersom filmen har omfattande speltid och är rätt långsam, krävs det att man har rätt sinnesstämning när man sätter sig ner och tittar på den.
 

Kommentarer
Postat av: Lina - en förvirrad filmnörd

Även om du inte gav den ett toppenbetyg så får det nog bli en "stöldturné" för min del. Filmen ska hämtas hemma hos min pappa för en senare titt.... väldigt långt fram i tiden =)

Svar: Tror att du skulle tycka den var alldeles för långsam. :)
Melanie

2017-12-02 @ 15:52:07
URL: http://www.TheMovieFreak.se
Postat av: Lina - en förvirrad filmnörd

SV: Ja det är ju det, men jag tycker ändå om verklighetsbaserade filmer. Den kommer inte direkt bli ett prio 1 men en dag när de bra filmerna har tagit slut så kanske man orka se den =)

2017-12-04 @ 19:28:09
URL: http://www.TheMovieFreak.se

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback