Fången från Skottland


Författare: Diana Gabaldon.
OriginaltitelThe Scottish prisoner.
Serie: Sagan om Lord John Grey #3.
Längd: 447 sidor.
Bokförlag: Bookmark.
 
"Lord Grey tar emot ett paket. Det innehåller dokument som pekar mot en konspiration och övergängande fara. Men vissa av texterna är skrivna på tungomålet eriska, som Lord Grey inte kan tyda. Och han känner endast en som kan det: Jamie Fraser."
 
 
 
 
 
 
 
Fången från Skottland är den tredje, fristående romanen om Lord Grey. Jag är personligen inte särskilt tagen av honom, sannolikt för att jag ännu inte kommit till den delen i Outlander-serien där han introduceras. Jag tycker dock mycket om Jamie, vilket är tur eftersom han delar narrativ med Lord Grey i den här boken. Hans perspektiv är enligt mig intressantare att läsa ur, och jag tycker om att ta del utav hans liv utan Claire.
 
Men. Av någon anledning har jag alltid haft svårt att fastna för Gabaldons böcker. Jag vet faktiskt inte om det beror på språket eller tempot eller något helt annat, men faktum är att jag blir uttråkad. Jag hade hoppats att det skulle bli annorlunda med Fången från Skottland, men tyvärr inte. Trots att det finns scener som jag tycker om, var jag för det mesta rätt ointresserad när jag tog mig igenom sidorna. 
 
Allt som allt kan jag inte påstå att Fången från Skottland var en bok för mig.
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Synd att du inte gillade den. Jag är så nyfiken på denna del av serien eftersom jag gillar den karaktären i tv-serien måste dock läsa dem andra i Outlander serien först haha Men dem är ju så långa!

Svar: Hahah ja, böckernas storlek är minst sagt avskräckande. Men hoppas att du gillar!
Melanie

2017-11-05 @ 09:16:16
URL: http://nouw.com/moonshinelullaby

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback