Legend


Författare: Stephanie Garber.
OriginaltitelLegendary.
Serie: Caraval #2.
Längd: 444 sidor.
Bokförlag: B. Wahlströms.
 
Scarlett och Tella är redo att lämna ön, men Tella är inte fri än. Hon har en skuld att betala, och för att stryka den måste hon göra något som ingen har lyckats med: avslöja Legends riktiga namn. Det enda sättet att komma i närheten av svaret är att vinna Caraval.
 
 
 
 
 
 
 
 
Det här är opopulär åsikt, men jag tycker inte att Caraval-duologin är särskilt bra. Caraval var okej men överskattad, och Legend är för mig ett enda stort ”meh”. Jag har svårt att sätta fingret på varför, men jag blir helt enkelt fängslad. Let’s discuss, ey?
 
Jag anser att själva premissen för boken är intressant, och jag tycker verkligen att idén med Caraval är briljant. Men utförandet är halvdant och tempot alldeles för långsamt för att jag ska trollbindas. Där Caraval ändå hade action och mystik och spänning, är Legend stillastående. Handlingen känns smått krystad, kärleksdramat är onödigt och för att vara en karaktärsdriven roman har boken förvånansvärt platta huvudpersoner. Trots att jag har läst om Scarlett och Tella tidigare fastnade jag aldrig för dem. Sen kan jag inte heller undgå att störa mig på att Garber berättar mycket för läsaren, istället för att visa det. Men värst av allt är att magin från första boken är borta. Legend föll helt enkelt platt.
 
Allt som allt är jag besviken på Legend. Jag var inte överförtjust i Caraval, men hade ändå förväntat mig mer i efterföljaren. Och visst, Legend är inte dålig. Men det tog mig nästan en månad att ta mig igenom boken, och det är inte ett gott tecken.
 

Kommentarer
Postat av: Fny

Tydligen ska det komma en del tre, så det är nu en trilogi.
Har dock inte läst böckerna. De är inte riktigt min melodi. Men köpte in dem till jobbet...

Svar: Oj, det visste jag faktiskt inte! Det är nog klokt av dig att hålla dig borta: det borde ha förblivit en fristående roman...
Melanie

2018-12-06 @ 11:18:54

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback