Caraval

Författare: Stephanie Garber.
OriginaltitelCaraval.
Serie: Caraval #1.
Längd: 420 sidor.
Bokförlag: B. Wahlströms.
 
"Caraval är ett årligt uppträdande där åskådarna deltar i ett dödligt spel för att lista ut vad som är verkligt och vad som är fantasi. När Scarlett och hennes syster blir inbjudna, tar de sig till spelet. Men så fort de stiger i land kidnappas Tella, och Scarlett måste hitta sin syster innan spelet är över och Tella försvinner för alltid."
 
 
 
 
 
 
 
Caraval är en spännande roman. Den stämningsfulla miljön och det drömska språket bygger upp en sagolik atmosfär. Dessutom är konceptet riktigt intressant, och jag fascinerades av spelets alla egenheter. Exempelvis kan varor betalas med sanningar, vilket jag tyckte var en läcker idé. Men trots att jag njöt av läsningen och satt fängslad nästan hela tiden, tycker jag att Caraval är aningen överskattad.
 
Anledningarna till att jag inte förälskade mig var:
  • Romantiken är onödig. Alla ungdomsböcker behöver inte innehålla kärleksdrama, och här tyckte jag att den aspekten var rätt onödig.
  • Boken har ojämnt tempo och förlorar fart i mitten.
  • Innehållet upprepas ibland, och vissa saker berättas gång på gång istället för att visas.
  • Världsuppbyggnad saknas. Läsaren vet lite om hur samhället ser ut och hur magin fungerar, vilket gör att den känns allsmäktig.
Som helhet tycker jag om Caraval. Faktum är att det är en av de bättre böckerna som jag har läst den här månaden. Men jag tycker inte riktigt att den är så häpnadsväckande som många gett sken av. En intressant läsning, helt klart! Definitivt värd att läsas. Men det är inte ett mästerverk.
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback