Red sparrow

Regissör: Francis Lawrence.
Genre: Thriller.
Längd: 2 hr 20 min.
Åldersgräns: 15 år.
Skådespelare: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Charlotte Rampling, Mary-Louise Parker, Ciarán Hinds, Bill Camp.
Releasedatum: 16 juli 2018.
Distributör: 20th Century Fox.
 
Dominika är en ballerina som tvingas in i skolan Sparrow, ett hemligt statligt program som förvandlar henne till en agent med rätt att manipulera, förföra och döda.
 
 
 
 
 
Red sparrow börjar lovande. Filmens första halva är riktigt bra. Det är fascinerande att följa Dominikas olycka och spännande att se hur hon tränas till att bli agent. Jag förvånades över brutaliteten och imponerades av Jennifer Lawrence fina prestation. Hon minst sagt övertygar med sin ryska dialekt och sitt vältalande kroppsspråk.
 
Dominika tränas upp till att bli en Sparrow-agent. 
 
Men något händer ungefär halvvägs igenom filmen. När själva agent-delen av Dominikas liv börjar är det som att händelserna stillnar. Tempot saktar ner och jag gick från att sitta som på nålar till att gäspa stort. Det är himla synd, för Red sparrow hade sådan potential. Men jag tappade helt enkelt intresset.
 
Tvingad in i livshotande situationer, måste Dominika ta tuffa beslut. 
 
Allt som allt är Red sparrow bra. Första halvan: toppen. Andra halvan: not so much. Det är en spännande thriller som gör mycket rätt, men som snubblar på mållinjen.
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Det verkar som om många känner precis samma sak efter att ha sett den här filmen men jag är ju riktigt nyfiken på hur min egen upplevelse kommer att bli då ju :)

Svar: Du får gärna berätta vad du tycker sen! :)
Melanie

2018-07-23 @ 11:16:55
URL: http://LivingInFictionalWorlds.blogg.se
Postat av: Hanna

Jag tyckte också filmen var lovande, och till viss del rätt bra. Det jag hade svårt för var allt våld, särskilt det sexuella våldet. Tyckte det blev väldigt obehagligt och lite för mörkt.

Svar: Ah, okej. Ja det kan jag förstå. Den var förvånansvärt brutal.
Melanie

2018-07-24 @ 11:44:40
URL: http://nouw.com/hannashyllningar

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback