Warcross

Författare: Marie Lu.
OriginaltitelWarcross.
Serie: Warcross #1.
Längd: 333 sidor.
Bokförlag: Modernista.
 
I ett desperat försök att få ihop pengar bestämmer sig Emika för att hacka sig in i Warcross under öppningsspelet på det internationella mästerskapet: ett drag som leder till att spelets skapare vill anlita henne som spion för att hitta en säkerhetsläcka. Men när Emika gör en farlig upptäckt, hotar hela Warcross-imperiet att slås sönder.
 
 
 
 
 
 
 
 
Warcross är en actionpackad och spännande science fiction-roman med riktigt coolt koncept. Boken har vissa likheter med Layers och Erebos av den tyska författaren Ursula Poznanski, och om du tycker om virtuella, alternativa verkligheter och häftiga animationer som integreras med den riktiga världen är Warcross definitivt en bok för dig. Det var en ren fröjd att nysta upp världen: allt är så häftigt! Från ett läckert system att levla upp till nya nivåer, till spännande power-ups som ger temporära superkrafter... allt är bara WOW. Marie Lu målar upp alltsammans på det mest livfulla av sett, och bevisar en gång för alla varför hon är en av genrens starkaste författare.
 
Det tog ett tag för mig att komma in i boken. Inte för att Warcross på något sätt har en seg start; tvärtom så kastas vi in i händelserna. Däremot är det en hel del att ta in, och det tog ett bra tag innan jag till fullo förstod hur allting fungerade. Men när jag väl fått grepp om världen var jag fast. Jag älskar protagonisten: en stark kvinna som vägrar tåla skit från andra. Jag fascinerades också av bokens höga trovärdighet. Ofta när det gäller framtida världar med mycket ny teknik, kan jag uppleva alltsammans som överdrivet och långsökt. Men här känns det snarare skrämmande verkligt.
 
Allt i boken är fantastiskt genomfört. Mina favoritdelar är emellertid Warcross-tävlingarna. Det går inte att sätta ord på hur spännande det var att läsa om dem. Häftiga gadgetar, coola specialkrafter och minst sagt intensiva strider mellan spelarna. Det är bland det läckraste jag varit med om, och trots att bokens koncept kan jämföras med andra verk kändes just Warcross-tävlingarna oerhört unika och nytänkande.
 
Som helhet är Warcross en fantastiskt spännande roman. Tempot är högt och vändningarna många: vissa av dem lätta att gissa sig till långt innan, andra totalt chockerande. Boken avslutas därtill i en omåttligt spännande cliffhanger som gör att jag sitter som på nålar i väntan på fortsättningen. Tycker du om dystopiska science fiction-romaner med häftiga spel, mycket action och med läcker, framskriden teknologi så rekommenderar jag Warcross varmt.
 

Kommentarer
Postat av: Snowglitter

Den blev ingen favorit för mig, men många gillade verkligen denna :) Jag hade lite svårt med romantik-delen..

Svar: Åh, vad tråkigt att du blev besviken! Håller med om att romantiken var rätt överflödig, dock. Ska du ändå läsa andra delen: Wildcard? :P
Melanie

2018-06-29 @ 07:53:46
URL: http://snowglitter.blogg.se/
Postat av: Snowglitter

Osäkert ännu om jag gör det, ska avvakta med lite recensioner och se hur det känns ;)

2018-07-12 @ 12:26:48
URL: http://snowglitter.blogg.se/

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback