Between shades of grey

Författare: Ruta Sepetys.
Svensk titel: Strimmor av hopp.
Serie: Fristående.
Längd: 338 sidor.
 
Det är 1941 och femtonåriga Lina finns på Stalins experimentlista. Deporterad till ett fångläger i Sibirien, kämpar hon för sitt liv. Det är bara tack vare hennes styrka och hopp som Lina klarar att hålla sig uppe. Men är kärlek tillräckligt för att hålla någon vid liv?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Between shades of grey är en vackert skriven roman. Handlingen är gripande, och känns ärligt berättad. Det är en läsning som berör, samtidigt som boken är fylld med en oväntad glädje. Relationerna mellan karaktärerna är fantastiska, och värmen mellan dem lyser genom sidorna. Därtill tycker jag mycket om de korta kapitlen, som skapar ett riktigt fint flyt på texten och underlättar att hitta naturliga pauser i läsningen.
 
Det här är en tankeväckande roman om Andra världskriget. Böcker om Förintelsen är vanligt förekommande, men Sepetys skildrar en sida av det hela som jag inte tagit del av tidigare. Jag upplevde emellertid att Between shades of grey var lite platt emellanåt, och det kändes som att boken saknade klimax. Därtill var inte slutet realistiskt. Det kom lite abrupt, och kändes mest som att författaren kom på att berättelsen behövde avslutas.
 
Som helhet är Between shades of grey bra. Inte ett mästerverk, men en tankeväckande och berörande läsning som skildrar en ny sida av Andra världskriget.
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback