Jurassic World: Fallen kingdom

Regissör: J.A. Bayona.
Genre: Äventyr, science fiction.
Längd: 2 hr 9 min.
Åldersgräns: 11 år.
Skådespelare: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Rafe Spall, Justice Smith, Daniella Pineda, Toby Jones, James Cromwell, Jeff Goldblum.
Releasedatum: 22 oktober 2018.
Distributör: Universal Sony.
 
Tre år har gått sedan nöjesparken Jurassic World ödelades av förrymda dinosaurier. Människorna har övergivit Isla Nublar medan de överlevande dinosaurierna klarar sig på egen hand. När öns vilande vulkan börjar vakna till liv påbörjar Owen och Claire en räddningsmission för att rädda dinosaurierna från att utplånas.
 
 
Jurassic world: fallen kingdom är en helt acceptabel kvällsunderhållning. Men jag hade hoppats på mer. Bortsett från okej skådespelare och en visuell snygghet, har filmen inte mycket att bjuda på. Mycket beror på att den är så pass lik tidigare Jurassic-filmer, särskilt tvåan. Det finns inga nytänkande idéer, utan det känns snarare som att samma koncept upprepas gång på gång. Och visst görs det bra, men vill jag se samma grej igen tittar jag hellre på originaltrilogin en gång till.
 
 
Sen kan jag inte undgå att störa mig på de många klyschorna och förutsägbara ”vändningarna”. Det spelade ingen roll om det var en actionfylld flyktscen eller något som ämnade beröra: det kändes helt enkelt ”too much” och jag hade svårt att ta det som hände seriöst.  Trovärdigheten låg i botten från början till slut. Helt ärligt, var det här första gången som jag kände mig lite uttråkad till en Jurassic-film, vilket är himla tråkigt. Slutet av Jurassic World utlovade en så mycket mer intressant berättelse än vad som bjöds på här.
 
 
Som helhet är Jurassic world: fallen kingdom okej, men det märks att franchisen börjar spira utan kontroll. Det är inte en dålig film, men långt ifrån vad jag hade förväntat mig.
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback