Ocean's 8

Regissör: Gary Ross.
Genre: Thriller, drama.
Längd: 1 hr 49 min.
Åldersgräns: 7 år.
Skådespelare: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna, Richard Armitage.
Releasedatum: 5 november 2018.
Distributör: Warner bros.
 
Debbie Ocean har kokat ihop den största stöten i sin karriär. Stöten kommer att kräva de allra bästa, inklusive hennes tidigare partner Lou och en rad andra experter. Målet är ett diamanthalsband värt 150 miljoner dollar, som bärs av en världsberömd skådespelerska vid årets höjdpunkt: Met-galan.
 
 
Ocean’s 8 har blivit hård kritiserad. Och visst är den långt ifrån perfekt. Men ärligt talat kunde jag inte bry mig mindre: jag underhölls verkligen och kan definitivt tänka mig att se filmen igen.
 
 
Själva manuset är inte mycket att hurra över. Det innehåller många logiska luckor, förutsägbara vändningar och karaktärer som inte riktigt övertygar. Själva stöten som den kvinnliga brottsgruppen ska genomföra är måttligt exalterande, och upplösningen känns både simpel och lite rörig. Därtill tar det rätt lång tid innan handlingen kommer igång ordentligt. Jag förstår alltså den kritik som filmen har fått.
 
Ocean’s 8 litar emellertid på att ensemblen skådespelare kompenserar för manusets brister. Och med all rätt. Det är en fröjd att se så många välbekanta ansikten samverka. Med glimten i ögat roar de tittaren från början till slut. Jag är därtill allmänt svag för så kallade ”heist-filmer”, och därför tyckte jag att det var rätt fascinerande att följa karaktärernas intrigfyllda planerande fast det egentligen upptog för stor del av filmen.
 
 
Som helhet var Ocean’s 8 ungefär det som jag hade förväntat mig: varken mer eller mindre. Filmen underhåller. Skådespelarna imponerar. Och den lättsamma upplevelsen är behaglig att ta del utav. Men är filmen extraordinär? Nej.
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback