Flickvänsmaterial


Författare: Yrsa Walldén.
Serie: Fristående.
Längd: 250 sidor.
Bokförlag: Vox by Opal.
 
Roxy och Eva har just tagit studenten. Eva har precis blivit dumpad av sin kille och Roxy har aldrig haft någon. Men de har varandra och sommarens projekt blir att hitta en kille till Roxy. Eva fixar med bilder och dejtingappar. De tråcklar sig förbi klyschiga formuleringar och violá! Sommaren kan börja.
 
 
 
 
 
 
 
Flickvänsmaterial är en sann pärla. Det finns inga ord som beskriver hur vackert skriven den är. Språket är on point och Yrsa Walldén visar upp en exceptionell förmåga att med sina beskrivningar skapa en stämningsfull närhet och skickligt väva ihop läsarens liv med karaktärernas. Det som händer är tankeväckande och lätt att relatera till, och en ren fröjd att läsa om.
 
Det här är en karaktärsdriven roman. Söker du efter action och oväntade vändningar, ska du nog leta vidare. Men trånar du istället efter en vacker historia med komplexitet och djup, och där karaktärernas relation utstrålar värme och kärlek – då har du hittat rätt. Flickvänsmaterial känns äkta. Genuin. Och kombinerar humor med allvarligare ämnen. Det är en riktigt bra bok helt enkelt.
 
Yrsa Walldén är en ny författarstjärna, som förr eller senare kommer att ta Sverige med storm. Jag tyckte mycket om hennes debut Allt jag inte sa, men Flickvänsmaterial var ta mig tusan snäppet bättre. Läs.
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback