PIZZA WIZARD
FAKTA
Författare: Oskar Montano
Genre: Receptbok, facklitteratur
Traumatiskt innehåll: –
Serie: –
Målgrupp: Vuxna
Längd: 207 sidor
Publiceringsår: 2021
Bokförlag: Natur och kultur
HANDLING
Oskar Montano har anpassat internationella pizzaklassiker så att det ska funka perfekt i hemmaugn. Recepten är från platser där pizza är det viktigaste som finns, allt från Neapel till Rom. Du får veta hur du gör perfekt fluffig grandma pie i ugnspanna med krispig, nästan fristerad botten, hur riktig pizza i teglia och pizza bianca görs bäst hemma och vad en crispy New York-pizza egentligen är.
RECENSION
Pizzaälskare titta hit! Det här är den perfekta boken för dig!
Alltså. Pizza måste ta mig tusan vara världens godaste rätt. Finns det verkligen något bättre än att krypa ner i soffan med en rejält flottig bit av himmeln i handeln? Och den här boken gav mig all inspiration till att experimentera mer hemma.
PIZZA WIZARD är skriven av Oskar Montano: pizzabagare med många års erfarenhet bakom sig och med stark knytning till både Rom och Neapal. Och ärligt – det märks. Han skriver med sån passion, sånt engagemang och kompletterar sina objektiva tricks och tips med härliga berättelser om hans livsupptäckter och resor, vilket kompletteras av vackra, munvattnande bilder på den ena pizzan efter den andran. Om du inte var hungrig innan du började blädda i boken kommer du definitivt vara det efter.
PIZZA WIZARD är en otroligt heltäckande bok. Montano går igenom allt från vad olika mjölsorter gör för degens smak och konsistens, till hur du gör olika tomatsåser från grunden och vilken skillnad olika oster gör. Han berättar vad olika toppings passar till och föreslår såväl kreativa kött- och grönsakskombinationer som härliga kryddblandningar. Du får också råd om olika tekniker och redskap som hjälper dig få till perfekt deg, lagom krispighet och en underlättad arbetsprocess.
Det är också himla kul att läsa om hur man som ”vanlig individ” kan få till olika kända pizzor i New York-stil och liknande, och det är riktigt roligt att prova på något annat än den klassiska, svenska pizzan. Det är en bok för dig som gillar att experimentera och låta dig inspireras av andras erfarenheter. Men framför allt en bok för dig som längtar efter att få till den perfekta pizzan.
Om du gillar att laga mat och lära dig mer om kökets olika tricks rekommenderar jag den här boken varmt.
Glöm inte att följa mig @bookbringer på Instagram!