Berättelsen om Pi

Fakta:
Berättelsen om Pi (Life of Pi) är en film regisserad av Ang Lee med orginalspråket engelska. Några av skådespelarna är Irrfan Khan, Suraj Sharma och Adil Hussain. Detta äventyrsdrama är ungefär 117 minuter långt och släpptes i april 2013. Åldersgränsen är 11 år.
 
Handling:
"På Stilla havets oändliga, blå och solglittrande yta guppar en ensam livbåt. Ombord finns en hyena, en orangutang, en drygt två hundra kilo tung bengalisk tiger – och så Pi, en sextonårig indisk pojke. De är de enda överlevande efter nattens oväder då fartyget de reste med förliste och försvann ner i djupet. Det här är Pis berättelse om ändlösa dagar och nätter till havs. En berättelse fylld av äventyr och spänning, hopp och förtvivlan, triumfer och grymma nederlag. En berättelse om hur en resa som slutar i en tragedi blir början på en annan resa; en fantastisk och omstörtande färd över ett världshav men också genom en människas inre och det universum av livsfrågor hon bär inom sig. En berättelse om livet själv."
 
Recension:
Mina känslor är kluvna angående Berättelsen om Pi. Ena halvan av mig tyckte att den var otroligt långtråkig och seg, medan den andra tycker den var fantastiskt vacker och gullig.
 
Filmen har inte direkt mycket action utan så gott som hela historien utspelar sig på en båt mitt ute på Stilla Havet. Detta gjorde att filmen kunde bli lite tråkig ibland. Men lite spänning lyckades ändå komma med när Pi och djuren kämpar för sina liv. Jag tyckte till och med att den kunde bli lite känslosam på vissa ställen, men inte så pass att jag fällde några tårar.
 
 
Jag älskade att djuren var en så stor del av filmen, att de var i centrum. Förutom de djuren han hade på båten får man se jätteläckra fiskar/hajar/valar men dessutom tusentals bedårande små surikater. Ögonen kunde ibland se lite datoranimerade ut, men samtidigt kändes det som om ögonen hade ett slags djup: som om man fick se djurens känslor speglandes i ögonen. Dock tyckte jag väldigt synd om djuren vilket jag är både positivt och negativt inställd till. Positivt för att filmen lyckades väcka känslor - negativt för att just de känslorna kom för att djuren blev skadade.
 
 
Jag gillar överlevnadsfilmer i allmänhet och Berättelsen om Pi var inget undantag. Dock är den väldigt svår att bedömma tycker jag, eftersom den är extremt unik, lite orealistisk och udda (vilket både är bra och dåligt då jag ibland bara tyckte att den var konstig). Det var helt enkelt en lite smått tråkig film men med många gulliga och coola djur. Så om du gillar filmer med djur och där huvudkaraktären ska försöka överleva är Berättelsen för Pi en film för dig. Sammanfattningsvis skulle jag säga att det är en bra film om tro, hopp och kärlek.
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback