Sky Captain and the World of Tomorrow

Fakta:
Sky Captain and the World of Tomorrow är en film regisserad av Kerry Conran med bland annat Angelina Jolie, Jude Law, Michael Gambon och Gwyneth Paltrow i huvudrollerna. Filmen spelades in 2004 med orginalspråket engelska. Detta sciencefiction-äventyr är på cirka 106 minuter och från 11 år.
 
Handling:
"Året är 1939, plasten New York. Den tuffa reportern Polly Perkins börjar tillsammans med flygaresset Sky Captain att undersöka de mystiska omständigheterna kring berömda vetenskapsmän som spårlöst börjat försvinna över hela världen. Tillsammans riskerar de sina liv när de beger sig till exotiska platser världen över, men kan den våghalsiga duon verkligen stoppa Dr. Totenkopf, den ondskefulla hjärnan bakom den djävulska planen att förinta Jorden? Med hjälp av Franky Cook - hårdför ledare för en kvinnlig, amfibisk skvadron - och det tekniska snillet Dex, kan Polly och Sky Captain mycket väl vara vår planets sista hopp."
 
Recension:
Jag vet knappt vad jag ska skriva om den här filmen. Nyckelordet för filmen är "konstig". För det första utspelar sig filmen på 1900-talet och det märks tydligt i filmens uppbyggnad: effekterna är gjorda att se gammaldagsa ut, kameror och liknande ser gamla ut, bilar och miljön i allmänhet. Men samtidigt finns där teknik vi inte ens har idag. Stora krigsrobotar som skjuter laser med ögonen och karaktärer med laserpistoler. Det blev lite motsägelsefullt: som en dystopi i en dåtidsfilm, vilket helt enkelt inte fungerar.
 
 
Visst var det många bra skådespelare med i filmen, bland annat Jolie, men inte ens de lyckades förhöja den otroligt bristfälliga handlingen. Trots att de spelade bra skulle inte ens det bästa av skådespeleri kunna rädda filmen från att bli en total flopp. Jag störde mig även enormt mycket på att en effekt var tillagd genom hela filmen att konturerna på allting blev suddigt: ungefär en sådan effekt man brukar lägga in när någon drömmer. Det gjorde att alltid blänkte och såg otroligt orealistiskt ut. Det var även väldigt konstiga övergångar mellan scenerna - annars brukar man knappt tänka på övergångarna för att det sker successivt och mjukt, men här hoppade det fram och tillbaka hela tiden - vilekt jag störde mig på.
 
 
Med väldigt konstiga animationer, ,udda musik, riktigt dåliga karaktärer och underlig handlig var detta verkligen inte en film för mig. Den var överdriven och overklig och jag fastnade inte för den ett dugg. Redan efter halva filmen höll jag på att somna för att jag var så uttråkad. Så tyvärr rekomenderar jag inte denna film.

Kommentarer
Postat av: Emelie

MELANIEEEEE~!!! Jag har taggat dig i Book Sacrifice Tag, så jag tycker att du ska göra den. Annars blir jag ledsen... xD

Angelina Jolie med ögonlapp påminner btw om Nick Fury från The Avengers, iallafall på omslagsbilden... xD

Svar: EMMMEEEEEELIIEEEE! Haha vad söt du är - självklart gör jag Book Sacrifce grejen nu när du har taggat mig!
Haha ja kanskel lite grann (har dock inte sett Avengers... =/) ^^
Melanie

2013-04-26 @ 23:15:15
URL: http://drizzleandhurricanes.blogspot.com

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback