Breaking Bad: the final season

Fakta:
Breaking bad: the final season är den andra delen av den femte och avslutande säsongen. Den består av 8 avsnitt och är 316 minuter lång. Serien rekommenderas från 15 år och släpptes 9 april 2014. Vi får återse Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt och RJ Mitte i huvudrollerna en sista gång. 
 
Handling:
"Följ den blodiga upplösningen på serien med Emmy®-belönade Bryan Cranston och Aaron Paul i sina ikoniska roller som Walter White och Jesse Pinkman. De sista avsnitten från exekutiva producenterna Vince Gilligan, Mark Johnson och Michelle MacLaren leder den oförglömliga berättelsen mot det oundvikliga slutet."
 
Recension:
Jag var rädd att se den allra sista säsongen av Breaking bad. Både för att jag var medveten om att det skulle vara över efter den, men mestadels för att jag var sjukt rädd för att bli missnöjd. Jag ville helt enkelt att serien skulle gå ut med en skräll, att den skulle bli minnesvärd. Och det kan jag säga till er som haft samma tankar; ni behöver inte vara det minsta oroliga över att sista säsongen ska göra er besvikna! Alla frågor blir besvarade, och det serien har laddat upp för sedan den allra första säsongen når sitt ofrånkomliga och otroligt spännande slut.
 
Walter White och Jesse Pinkman har inte längre en vänskaplig relation.
 
Regissören visade tittarna ingen nåd, utan tog verkligen vara på att det är den allra sista säsongen. Hela tiden spelade han på tittarnas känslor, och genom många chockernade tvistar och överraskningar visade han hur grym och mörk världen i Breaking bad kunde bli. The final season är mycket mer brutal, frustrerande och oförutsägbar än de tidigare säsongerna, och definitivt mycket mer känslofylld. Spänningen hölls konstant, från första till sista avsnittet och tempot saktade inte ner. 
 
Produktionen av meth fortsätter utan Walt i branschen.

I den här sista delen i serien, lägger man verkligen märke till hur mycket alla karaktärerna har utvecklats. Vi fick se några tillbakablickar som utspelade sig jäms med de första säsongerna; det blev en väldigt tydlig kontrast att se hur mycket de har förändrats. Vi som tittare har också vant oss vid alla karaktärer, deras situationer och beteenden, så nu när sista säsongen förändrar allt för alla är det omöjligt att lämna soffan oberörd. Ingen karaktär går säker och det var hjärtekrossande att se hur världen vändes upp- och ner för sina favoriter.
 
Heisenberg är - och kommer förbli - en legend.

Jag kan definitivt skriva att jag älskade Breaking bad: the final season. Serien har haft sina toppar och dalar, men den sista säsongen var stark rakt igenom och ett grymt bra avslut till en fantastisk serie. Den tog mig som tittare på en känslomässig berg- och dalbana och avslutet var tillfredsställande trots att det inte slutade lyckligt. På omslaget står det "Remember my name", och det kan jag lova; jag kommer inte glömma den här serien i första taget.

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback